Nieuws

Beste wensen voor 2021

Beste wensen voor 2021

Wat een vreemde tijden! Normaal komen we in december samen om het oude jaar uit te wuiven en om te klinken op het nieuwe jaar. Al even traditioneel wordt het afgelopen jaar dan overlopen en wordt er vooruit geblikt op wat het nieuwe jaar ons zal bieden. Dit jaar heeft corona echter een stokje in de wielen gestoken. Zeg maar een heuse boomstam! Kan iemand zich nog herinneren hoelang het geleden is dat we nog op een pluimpje mochten slaan? Wordt het reserveren van ons plaatsje op het terrein via een doodle het nieuwe normaal?  Weten we überhaupt nog wel hoe onze sporthal eruit ziet? Enfin, we hebben ons in het voorjaar nog kunnen amuseren met de buitentraining die Sarah voor ons organiseerde, en hebben we tussen juni en september nog wel even onze favoriete sport kunnen beoefenen, maar eigenlijk kunnen we stellen dat we sinds maart stilliggen.

 

Valt er dan helemaal niets te melden over het voorbije jaar 2020? Toch wel! In februari konden we nog net ons recreantentoernooi organiseren. In navolging van 3 geslaagde blacklight edities organiseerde onze recreantenwerkgroep onder leiding van Chantal opnieuw een meer dan geslaagd evenement. En ook ons feestcomité kon zich toen nog eens van z'n beste kant laten zien met een meer dan origineel streekbiercafé. Wisten we toen veel dat dit ons laatste echte wapenfeit van het pas begonnen jaar zou zijn! In maart stopte de wereld immers met draaien: lockdown! Van badminton was er helemaal geen sprake meer. De interclubcompetitie stopte en de kampioenstitels werden uitgedeeld op basis van een half seizoen. De geplande initiatorcursus die Sam hielp organiseren met Badminton Vlaanderen werd geannuleerd, en nog het meest impact voor ons was de noodgedwongen annulatie van ons eigen competitietoernooi.

 

Daar sta je dan als club. Hoewel we nog boordevol ideeën zaten, moest plots alles stilgelegd worden, want geen enkele activiteit kon nog plaatsvinden. En toch bleven we als bestuur niet stilzitten. Voor het eerst werden bestuursvergaderingen digitaal gehouden. Niet héél praktisch, maar het lukte. Zo brachten we in het voorjaar een enquête uit waaruit we heel wat leerden.

Ook de jeugdwerking stond niet stil. Sam en zijn team organiseerden in september nog de "Shuttle Kids day", die gezien de corona omstandigheden een heus succes mag genoemd worden. Inzetten op de jeugd blijft onze overtuiging. Verder valt er nog meer goed nieuws te rapen bij onze jeugdwerking. Stéphanie, die de jongste spelers traint, heeft sinds oktober het initiator diploma te pakken. Hierbij wens ik Stéphanie nog eens van harte te feliciteren met het behaalde diploma.

 

Ook wil ik nog even stilstaan bij het overlijden van de stichter van onze club. Begin april overleed immers Paul Duthoit. Paul was onze eerste voorzitter en stond dus in 1985 mee aan de wieg van badmintonclub Tielt. Door de gekende omstandigheden hebben we jammer genoeg geen passend afscheid van hem kunnen nemen. Bedankt Paul voor alles wat je voor de club hebt gedaan!

 

Wat 2021 ons zal brengen weet intussen niemand meer. We hopen met z'n allen om zo snel mogelijk terug "aan de slag" te kunnen, zodat we eindelijk nog eens onze nieuwe T-shirts in volle glorie kunnen showen aan de buitenwereld. Want laat ons eerlijk zijn, door het stilleggen van de activiteiten hebben we onze sponsors "Badmintonshop Houthoofd" en "Studiebureau Endes" nog veel te weinig in de spotlights kunnen zetten!

 

Tot slot wil ik jullie allen nog danken voor het geduld dat jullie momenteel opbrengen. Hopelijk komt het snel allemaal terug goed! Maar zoals het cliché het zegt, blijft de gezondheid van ons allen topprioriteit!

Namens het bestuur wens ik jullie in ieder geval een sportief en vooral gezond 2021!

 

Filip Deschepper

Voorzitter Badmintonclub Tielt

« Terug

» Nieuws archief