Nieuws

Tieltse jeugd sluit seizoen succesvol af op KW-cup Masters

Tieltse jeugd sluit seizoen succesvol af op KW-cup Masters

Op zondag 6 mei werd in Damme de laatste manche van de KW-cup gespeeld. "De Masters" is dus een eindontmoeting waar de zes beste jeugdspelers per leeftijdscategorie het nog een laatste keer tegen elkaar mogen opnemen.

Voor Tielt mochten zowel Aurélie Standaert als de zusjes Sofie en Joke Deschepper aantreden. Aurélie en Sofie mochten als leider starten aan deze Masters, en door de grote voorsprong die beide in de loop van het seizoen bijeen gebadmintond hadden, kon de eindoverwinning hen eigenlijk al niet meer ontsnappen. Voor Joke echter was het wel nog spannend. Zij begon als tweede in de stand achter Sofie, met amper 1 punt voorsprong op de derde in de stand. 

Aurélie begon in de U15B met een vlotte overwinning, maar moest in de volgende wedstrijd haar meerdere erkennen in haar tegenstander. Ook in de finale kon Aurélie niet aan het langste eind trekken.

Bij de U19A zette Sofie haar eerste plaats nog eens extra in de verf door haar beide poule wedstrijden, alsook de finale te winnen.

Joke tenslotte slaagde er in de U19A in haar eerste poulewedstrijd winnend af te sluiten. Door een verlies in de tweede poulewedstrijd stootte zij niet door naar de finale. Maar ze wist door die ene overwinning wel definitief de tweede plaats in de algemene rangschikking te pakken, weliswaar een eind achter haar zus Sofie.

Al bij al een zeer geslaagde editie van de KW-cup voor de Tieltenaren die nu al reikhalzend uitkijken naar het volgende seizoen!
 

« Terug

» Nieuws archief